Земельні питання П`ятниця, 26.04.2024, 05:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Вересень » 8 » Рубрика Ваші питання до юриста
21:04
Рубрика Ваші питання до юриста
Підкажіть, будь ласка, пенсіонеру, який отримав 2 га для ведення с.г. потрібно реєструватись як приватному підприєцю для ведення дільності? Чи я можу продавати рештки зі свого господарства без жодних реєстрацій? А ще кажуть, що потібно фермерське господарство реєструвати. В яких випадка це потрібно робити?
Відповідь юриста Андрія Барановського:

Дмитро, згідно з законом України "Про особисте селянське господарство", а саме зі статтею 1:

Особисте селянське господарство - це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи фізичною особою індивідуально або особами, які перебувають у сімейних чи родинних відносинах і спільно проживають, з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва,переробки і споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків та надання послуг з використанням майна особистого селянського господарства, у тому числі й у сфері сільського зеленого туризму.

Діяльність, пов'язана з веденням особистого селянського господарства, не відноситься до підприємницької діяльності.

Тобто, Вам не потрібно реєструватися як приватному підприємцю, або створювати фермерське господарство для того, щоб реалізувати рештки. Реєструватись потрібно лише в тому випадку, коли ви маєте на меті отримання прибутків, а не задоволення особистих потреб

Категорія: Питання-відповідь | Переглядів: 2298 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 21 2 »
avatar
0
1 Леся • 19:30, 09.09.2008
Дві сестри проводили судову справу на предмет поділу приватного будинку після смерті батьків. Заповіту не було, і суд поділив будинок по площі між ними обома. Однак одна із сестер, яка. до-речі, в будинку не проживала більше 20 років, і на даний час живе в іншому місці та більш забезпечена, вимагає в сестри, яка живе в даному будинку одна з малолітньою дитиною і забезпечена набагато менше, сплатити ще 14 тис.гривень збитків моральних і за частину зайвої площі (при її зарплаті медсестри до 1тис.гр.). Будинок ділили в судовому порядку і вимогу сплати 14тис. задовольнили теж у суді. Ухвалу було винесено в квітні цього року. Зараз до біднішої сестри приходять працівники виконавчої служби з погрозами виселити її із половини будинку за борг і заявляють, що багатша сестра купить цю половину. Куди має йти одинока мама з малолітньою дитиною, нікому нема діла. Не береться до уваги і те. що іде нова судова справа по даному будинку-по прибудові і гаражу. Мало того, багатша сестра вже встигла продати свою половину будинку іншій людині.(без остаточного вирішення справи по прибудові, гаражу і спільному в'їзду). Тепер покупець по довіреності ходить на судові засідання. Працює він в міліцейських органах і постійно шантажує біднішу сестру. Що робити останній в такій ситуації, як захистити себе? Чи права тут виконавча служба?
Ответ: Розмістіть своє питання в розділі Ваші питання до юриста, щоб я про нього не забув
1-1 2-2
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024