Земельні питання П`ятниця, 29.03.2024, 16:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 22 » Земельні ділянки реєструють швидше, ніж вимагає закон
15:47
Земельні ділянки реєструють швидше, ніж вимагає закон
За сімома печатями. Інформація про наділи надійно захищена від зникнення і спотворення. У центрі земельного кадастру запевнили, усі операції із заявами громадян система фіксує. Диспут до них є лише у кадастрових реєстраторів.
 
Без махінацій і порушення строків. З 1 січня жодна реєстрація наділу не перевищила встановленого законом терміну. Звітують у центрі земельного кадастру. Щойно запрацювала електронна система, часу на випробування вже не було. Старт мав бути швидкий і безболісний. Аби кадастрові реєстратори якнайшвидше опанували програму, до різних регіонів України відправили понад сотню фахівців - тренерів.
 
Андрій Тарнопольський, генеральний директор ДП "Центр ДЗК" : " И проводили тестовые 15,20,30,40 регистраций руками регистраторов, где за спиной стоял инструктор. Показывали, рассказывали, объясняли где инструкция, как ее надо читать, объясняли, что такое видео урок".
 
За 10 днів навчання повністю готові до роботи майже дві тисячі кадастрових реєстраторів. Створили відео урок, який покроково розповідає, як вносити дані чи оформляти витяг. Тестова програма повністю відповідає реальній. Там правити і змінювати інформацію про ділянку неможливо. Реєстратори можуть лише фіксувати нові відомості.
 
" Начинается с того, что ему говорят "додайте запит" . На что этот запрос идет - на регистрация на подачу информации. Давайте возьмем на регистрацию земельного участка. Мы открываем этот файл и это начало работы - создание запроса, потому что гражданин по закону сам не пишет запрос. Как только написано - сформовать запит - запрос сформирован, регистратор не набирает ничего руками. Это все берется из обменного файла".
 
Спочатку передбачалось, що кожен реєстратор матиме на комп’ютері окреме програмне забезпечення. Але так складно контролювати операції у системі. І за будь-яких збоїв в офісі, працювати із кадастром було б неможливо. Знайшли вихід - система фіксує, коли і хто до неї заходив.
 
Як взяти участь у виправленні помилок у кадастрі
 
Прийшовши на робоче місце кадастровий реєстратор повинен ввести свій логін та пароль, для того, щоб увійти до системи. Після входу до системи він бачить перелік заяв, які зараз перебувають у роботі. По кожній заяві відображається дата заповнення і граничний термін виконання.
 
"До кінцевого терміну по виконанню заяви лишилось вісім днів".
 
Так реєстратор слідкує, аби усі заяви були завершені вчасно. Де бачить ризик запізнення - підхоплюють роботу, навіть розпочату своїми колегами.
 
" За терміном, за кінцевим терміном заяви, а також можна вибрати відразу заявку, яка термінова. Наприклад, сьогодні вже закінчується і її треба терміново виконати".
 
Хто і коли працював із конкретною заявою, теж фіксує система. Усі помилки можна відстежити. Строки виконання жорстко контролюють керівники територіальних підрозділів. Раніше ж реєстрація ділянки могла тривати і кілька місяців. Громадяни нервували. Хоча за законом на це виділено 14 днів. Нині реєстрацію наділу постійно прискорюють. Ще на початку лютого в середньому по Україні така операція тривала 41 хвилину. І лише за місяць час скоротили у півтора рази, кажуть в центрі земельного кадастру. А сьогодні це забирає всього кілька хвилин. І щодоби по Україні реєструють 6 тисяч нових ділянок.
 
Система електронного кадастру здатна аналізувати час обробки даних від громадян. Як в цілому по державі, так і окремо по кожному регіону та відділенню, кажуть фахівці. Якщо у центрі ДЗК бачать, що збільшується кількість необхідних днів для опрацювання - до регіону направляють допомогу. Програмне забезпечення дозволяє такі ситуації і спрогнозувати.
 
Відомості про землю більше не зберігатимуться в комірних книгах
 
Андрій Тарнопольський, генеральний директор ДП "Центр ДЗК": " Вот у нас так было по Черкассам две недели назад. Мы увидели, что у нас по Черкассам уже 6 дней, семь надо для обработки того, что у них. Вот мы отправили 6 человек, посадили в микроавтобус и они за три дня проехали все районы, с каждым кадастровым регистратором поговорили, поговорили рассказали и у нас сразу цифра упала до двух с половиной дней! Завершені програмні операції кадастрові реєстратори щоразу засвідчують цифровим ключем. Єдина електронна реєстраційна система дозволяє центральному офісу чітко контролювати процеси реєстрації та видачі витягів у кожному із майже 600-т районних офісів – у режимі он-лайн.
 
Источник:http://ubr.ua/
 
Категорія: Про землю для кожного | Переглядів: 1007 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024