Земельні питання П`ятниця, 26.04.2024, 06:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 20 » Власники дачних котеджів зможуть змінити цільове призначення земельних ділянок
10:30
Власники дачних котеджів зможуть змінити цільове призначення земельних ділянок

Надати право власникам дачних котеджів змінити цільове призначення ділянок з сільськогосподарського на землі житлової чи громадської забудови пропонують автори проекту Закону про внесення змін до Перехідних положень Земельного кодексу України. Відповідну ініціативу висловила група позафракційних депутатів з ВО «Свобода».

Згідно законопроекту, власники земельних ділянок сільськогосподарського призначення для колективного чи індивідуального садівництва мають право змінити цільове призначення своїх земельних ділянок на категорію «землі житлової чи громадської забудови».

Зробити це вони зможуть до 1 січня 2017 року у разі, якщо ділянка під забудовою має загальну площу не більше 0,1 га і розташована в межах населеного пункту. При цьому зміна цільового призначення не має суперечити генеральному плану населеного пункту, плану зонування території та/або детальному плану території.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, повинна розробляти землевпорядна організація на замовлення власника земельної ділянки без надання дозволу на це Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування. Проект землеустрою затверджується місцевим органом земельних ресурсів.

«Сьогодні процедура зміни цільового призначення таких земельних ділянок бюрократизована та корумпована. Тому стала майже неможливою для більшості бажаючих легітимізувати використання своїх земельних ділянок», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

«Велика кількість людей опинилась перед вирішенням питання — отримання дозволів для будівництва житла або громадської забудови, переведення садово-дачних будинків до житлового фонду та реєстрації місця проживання. Що тягне за собою ряд інших труднощів: отримувати пенсію, допомогу по догляду за дитиною і інші соціальні виплати за місцем їх фактичного проживання, оформити дітей до школи, отримати безкоштовну медичну допомогу, а отримати кредит та проголосувати на виборах у випадку, коли у паспорті відсутній штамп реєстрації взагалі є неможливим», — наголошується в пояснювальній записці.

У разі прийняття закону, переконані його автори, власники дачних котеджів зможуть вирішити низку проблем, пов’язаних з власністю, отриманням соціальних, медичних та інших послуг.

Джерело: http://agravery.com/ua/novyny/show/vlasniki-dachnih-kotedzhiv-zmozhut-zminiti-cilove-priznachennja-zemelnih-diljanok

Категорія: Про землю для кожного | Переглядів: 1118 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024