Земельні питання П`ятниця, 26.04.2024, 04:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 30 » За півроку прокуратура Львівщини повернула понад 200 га незаконно зайнятих земельних ділянок
15:16
За півроку прокуратура Львівщини повернула понад 200 га незаконно зайнятих земельних ділянок
Значна увага у роботі органів прокуратури області приділяється питанню захисту інтересів громадян та держави у земельних правовідносинах. Упродовж 6 місяців цього року лише заходами цивільно-правового характеру повернуто понад 200 га незаконно зайнятих земельних ділянок. Про це 29 липня ЗІК повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Принципово реагувала прокуратура на незаконні рішення судів у справах цієї категорії. Прикладом цього є господарська справа за позовом Львівської міської ради до ПП «Галицькі страви», СП ТзОВ «Західна нафтова група» про визнання недійсним договору купівлі-продажу 14 земельних ділянок для будівництва та обслуговування АЗС. 7 березня 2007 року господарським судом у задоволенні цього позову відмовлено. Вказане рішення суду залишено без змін Львівським апеляційним господарським судом та Вищим господарським судом.

Не полишаючи надії на верховенство права, прокуратура області звернулась з поданням до Генеральної прокуратури України про принесення касаційного подання до Верховного Суду України на вищевказану постанову вищого господарського суду.

Генеральна прокуратура України підтримала клопотання прокурора області і звернулась до Верховного Суду України з поданням про скасування вищевказаних судових рішень.

Поряд з тим, як повідомлялось раніше, порушено кримінальну справу щодо нотаріуса, яка посвідчила укладені договори купівлі-продажу вказаних земельних ділянок. Проте постанова про порушення кримінальної справи за скаргою останньої Галицьким районним судом Львова скасована. З таким рішенням суду погодилась колегія з кримінальних справ Апеляційного суду Львівської області.

Принципово реагуючи на такі незаконні рішення судів, прокурором Львова скеровано касаційне подання у судову палату Верховного Суду України у кримінальних справах. Верховним Судом України подання прокурора Львова визнано підставним та задоволене, а справу за скаргою нотаріуса скеровано на новий судовий розгляд в іншому cкладі суду.

Прокуратура області і у подальшому буде вживати адекватних заходів до усунення порушень у сфері земельних відносин.
Західна інформаційна корпорація


Категорія: Земельні конфлікти | Переглядів: 1538 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024