Земельні питання Четвер, 25.04.2024, 04:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 23 » Процеду надання земельних ділянок під тимчасові споруди треба переглянути
15:37
Процеду надання земельних ділянок під тимчасові споруди треба переглянути
Пише Люда Складанюк, журналіст, Львівщина
Питання про можливість внесення поправки до Ст. 124 Земельного Кодексу, яка передбачала б спрощену систему надання земельних ділянок під тимчасові споруди (торгівельні точки) представникам малого та середнього бізнесу, тобто, без проходження процедури аукціону, необхідно винести на розгляд засідання земельної комісії та сесії ЛОДА, - повідомив депутат Львівської обласної ради, Голова ЛМО УНП Юрій ВІЗНЯК.
«З 1 січня цього року, відповідно до Закону про державний бюджет України, процедура набуття права оренди в частині земельних питань повинна проходити виключно через аукціони. Очевидно, така схема є відкритіша, на відміну від викупу чи оренди, вона передбачала прозоре джерело наповнення місцевих і державного бюджетів. Але, крім позитивних змін, законотворці допустилися низки суттєвих недопрацювань, - каже Юрій ВІЗНЯК. - Приймаючи поправки до ст.124, нардепи не врахували інтереси представників малого та середнього бізнесу, зокрема, власників МАФів, фермерських господарств та інших, яким просто невигідно і недоцільно орендувати землю через аукціон».
Як пояснив п. ВІЗНЯК, на законодавчому рівні не визначена доля й тих набувачів на право оренди земельної ділянки, котрі не встигли повністю оформити необхідну документацію до 1 січня цього року. Неправильним є те, що значні фінансові видатки при розробці технічної документації, як правило, оплачуються переможцем аукціону. Також є необхідність спростити процедуру розробки технічної документації, тим самим скоротивши її терміни (нині процедура розробки технічної документації триває три, а то й більше, місяці).
«Звертаю увагу й на відсутність державної інституції, яка видавала б ліцензій суб’єктам на право проведення аукціонів і самого положення про проведення аукціону на право оренди, - наголосив він. - Подібні законодавчі нюанси створюють низку перешкод для підприємців, і ми, депутати обласного рівня, в межах своїх повноважень маємо зробити все можливе, щоби виправити ситуацію, що склалася».
Категорія: Новини по земельним аукціонам | Переглядів: 3207 | Додав: pressa | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024