Земельні питання П`ятниця, 19.04.2024, 08:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 16 » "Ленд Ком" працює за Гоголем: бере в оренду земельні паї «мертвих душ»
19:37
"Ленд Ком" працює за Гоголем: бере в оренду земельні паї «мертвих душ»
Учора, 15 липня, на сесії Кульчицької сільської ради Самбірського району Львівської області подав заяву про відставку за власним бажанням сільський голова Іван Дашинич. Депутати її задовольнили. Причина – скандал довкола ТзОВ "Ленд Ком", яке в Західній Україні масово бере в оренду земельні паї. Про це сьогодні, 16 липня, повідомив кореспондент ЗІКу.

А кількома днями раніше на сході села люди висловили недовіру сільському голові через те, що він без їх згоди власноруч уклав угоду з ТзОВ "ЛендКом" на оренду чималої площі незайманих земель. Передусім були передані земельні паї, власники яких померли або їх наступники не встигли оформити відповідні документи про спадщину. Більше того, селяни поскаржилися, що інвестор обіцяв виготовити людям Державні акти на землю, але цього не було зроблено. Через це громада заборонила подальшу оранку.

«Сьогодні чудові українські землі вподобав не один зарубіжний інвестор, – зазначив голова РДА Іван Білак на сесії Самбірської районної ради. – У їх числі й спільна українсько-англійська фірма "Ленд Ком". Я за те, щоб вільні землі орали, на них вирощували врожаї. Але все має робитися на законній основі. У нібито типовому договорі інвестори внесли два підступні й далекоглядні пункти, вигідні насамперед їм. Зокрема, йдеться про те, що інвестор має право передавати землю в суборенду. Крім того, у разі прийняття Закону про продаж землі, він отримує незаперечне право на її викуп. Ми роз’яснюємо людям, хто такий зарубіжний інвестор. До того ж чужинці збираються вирощувати переважно ріпак. Ця культура за кілька років висмокче родючість і земля перетвориться на пустку. Сівозміни, як це передбачає агротехніка, ніхто не збирається дотримуватися. Знаючи таку правду про угоди з такими інвесторами, які мають своїх представників по районах, селяни масово розривають з ними раніше укладені угоди, а до сільських голів, які йдуть на відверте порушення, вживають заходів, як це сталося на маленькій батьківщині гетьмана війська запорізького Петра Сагайдачного – с.Кульчиці».

Західна інформаційна корпорація


Категорія: Земельні конфлікти | Переглядів: 3008 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Ivan • 22:32, 07.07.2011
за компанією "Ленд Ком" стоїть інвесторська група компанії АМАКО. Власники араби, а смикає за ниточки в Україні Віталій Скоцик, якого умовно можемо назвати "щирим українцем". Ці люди члени відомої партії "любители денег"! Гроші для них головне! Селяни Будьте обережні ! За захистом звертайтесь до депутатів свободівців!
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024