Земельні питання Субота, 27.04.2024, 05:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 10 » Незабаром навіть природні чудеса можуть стати приватними.+ВІДЕО
18:55
Незабаром навіть природні чудеса можуть стати приватними.+ВІДЕО

Сім власних чудес незабаром матиме й Україна. Стартував фінальний етап акції, яка має визначити сімку найунікальніших природних пам’яток.

На фінішну пряму з-поміж сотні претендентів вийшов 21 об’єкт. Геологічне диво – кайнозойські відслонення на березі Київського водосховища до цього списку не втрапило. Можливо, тому, що три схили віком майже 24 мільйони років розташовані у милому для українських мільйонерів селі Нові Петрівці. Тих, де мешкають, зокрема, Арсеній Яценюк і Віктор Янукович. Тому підійти до унікальних відслонень там практично неможливо.

У новопетрівських рибалок свято – клює. Місце під унікальним схилом – не просто рибне, воно - єдине. Усі інші береги уже давно стали приватними.
Вихід до геологічних чудес вцілів завдяки місцевому заповіднику. Його створила сільська рада, аби захистити єдиний доступ до берега від приватних забудов. Щоправда, побачити звідси можна лише один – найменший схил. До інших дійти берегом неможливо.

Родіон Старенький, голова Новопетрівської сільської ради: “Побачити ті гори потрібно лише на плавзасобах. Туди ви не доберетесь, такого шляху немає.”

На відстані 10 кілометрів ця дірка в огорожі - єдиний вихід до узбережжя, з якого ще можна побачити унікальні кайнозойські схили, проте і за парканом жодного натяку на туристичний маршрут немає.

Дістатися берега можна, якщо спуститися униз на п’ять сотень метрів хащами. Проте з цього боку дійти до природних чудес – теж неможливо. Прямо з води виростає огорожа маєтку Віктора Януковича.

Володимир Тригуб, мешканець Нових Петрівців: “Туди вас не пустять, це точно. Там багато ходили людей, але туди не пускають.”

Геологи у розпачі. Потрапити до схилів не до снаги навіть їм, не те що туристам. А подивитися є що. Відслоненням уже близько 24 мільйонів років. Закордонні науковці диву даються, коли чують про таке багатство.

Геолог: “Ніби здається, що їм там всім мільйони років, але ж вони потребують охорони. Це пісок, це, будемо казати, будь-яке будівницво, зсув, воно поповзе у воду.”

Проте охочих оселитися на схилі така перспектива не лякає. Будинки тут ростуть швидше, ніж гриби. Тому незабаром навіть природні чудеса можуть стати приватними.

Категорія: Відеоновини по землі | Переглядів: 1664 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024