Земельні питання Субота, 20.04.2024, 04:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 10 » Легендарнi Змiєвi вали стали приватною власнiстю!
16:51
Легендарнi Змiєвi вали стали приватною власнiстю!
  Iсторичну пам’ятку в Києво - Святошинському районi продали. Однак у цьому полягає юридична колiзiя. У законi чiтко прописано: пам’ятки археологiї є державною власнiстю i не пiдлягають приватизацiї. Однак господар Змiєвих валiв - Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Агрокомбiнат Хотiвський» - по-своєму трактує закон.  

“Змiєвi вали” - яким майже три тисячi рокiв, приватизували. Хоча це - археологiчна пам*ятка i є державною власнiстю, землi отримав «Агрокомбiнат Хотiвський». Окрiм того, пiдприємство позбавило мешканцiв трьох сiл - Хотiв, Ходосiївка та Лiсники - по сто гектарiв угiдь кожне. Саме через цi села проходять “Змiєвi Вали”.

Микола Моторний, iсторик: вiдсипка цього земляного укрiплення великого ходосiвського городища датується 6 - 5 столiттям до Рiздва Христового тобто часами Геродота. Ми будемо боротися всiми законними методами аби не допустити щоб вiн був приватизований адже це памятка нацiональна, яка навiть зареєстрована в Юнеско.

Мешканцi сiл кажуть: акти на землю пiдприємцi пiдробили.

Людмила, мешканка с. Ходосiївка Цi державнi акти були виготовленi буквально за мiсяцi i нiякої технiчної документацiї не має от є тiльки державнi акти. Простi селяни, якi жили у цих мiсцях з дiда-прадiда, приватизувати землю не можуть.

Марiя Павленко, секретар мiської ради простий смертний приватизовує землю рiк, проходить 8-9 iнстанцiй. Цi ж вони обiкрали наше село 4 червня забрали цю землю, а 19-го були вже акти де пiдпис голови сiльської ради з печаткою..
Сам директор пiдприємства на зустрiч з журналiстами не прийшов. Замiсть за нього вiддувалися заступники, якi буквально намагалися втекти з прес-конференцiї. Однак пiсля наполягань сказали: їхнє право на цi землi пiдтвердив Франкiвський районний суд… Львова. А те, що на цiй територiї архiологiчна памятка - провина сiльських голiв.

Сергiй Печенюк, представник ТОВ “Агрокомбiнат Хотiвський”: звинувачення якi надаються на бiк комбiнату на наш погляд не є правомiрними бо сьогоднi вiдбулось переоформлення права на земельну дiлянку яка з 99 року належить комбiнату на пiдставi державних актiв виданих сiльськими радами.

Мешканцi ж мають власнi докази, якi пiдтверджують документами. У 99 роцi землi трьох сiл були у колективнiй власностi “Аргокомбiнату Хотiвський”. Але пiсля розпаювання, вiдiйшли селам. Потiм з*явилося товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю з такою ж назвою. Пiдприємцi вирiшили, що дiлянки, якi належали колективному об*єднанню, - тепер їхня власнiсть.

Микола Глушко, депутат Києво-Святошинської райради: у нас єсть абсолютно чiткi данi що цi землi вже перепроданi фiзичним особам якщо агрофiрма брала цi землi для використання у сiльському господарствi для вирощування продуктiв, то чому вона їх продала буквально через декiлька днiв.

Наразi справа в Прокуратурi. Люди вимагають, аби проти пiдприємцiв порушили кримiнальну справу. Самi ж “власники” земель вiд архiологiчної памятки вiдмовилися.  


Источник : http://derybanu.net


Категорія: Земельні конфлікти | Переглядів: 1419 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024