Земельні питання Четвер, 25.04.2024, 14:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 8 » Рубрика Ваші питаня до юриста
21:10
Рубрика Ваші питаня до юриста

Маю бажання зайнятися бджолярством, яким чином я повинна зареєструвати ОСГ? Та чи можу я збудувати будинок на цій ділянці?

Відповідь юриста Андрія Барановського:

Відповідно до статті 121 Земельного кодексу України ви маєте право безкоштовно отримати земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства у розмірі до 2 га. Для отримання земельної ділянки вам необхідно звернутись в районну державну адміністрацію з письмовою заявою. В цій заяві ви маєте вказати, що бажаєте займатися бджільництвом для задоволення власних потреб.

В Законі України "Про особисте селянське господарство" у статті 1 вказано, що особисте селянське господарство - це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи фізичною особою індивідуально або особами, які перебувають у сімейних чи родинних відносинах і спільно проживають, з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків та надання послуг з використанням майна особистого селянського господарства, у тому числі й у сфері сільського зеленого туризму.

Тобто ви зможете займатись лише реалізацією надлишків. Якщо ж ви бажаєте займатись виключно реалізацією продукції бджільництва - вам  буде потрібно зареєструватися  як приватному підприємцю, або створити юридичну особу.

На ділянці, яка надається під ОСГ можна будувати споруди для тимчасового перебування, зберігання інвентаря необхідного для ведення бджільництва. Для зведення зазначених споруд вам необхідно звернутися до органу Містобудування та архітектури в залежності від того, де буде знаходитись ваша ділянка, для надання відповідних дозволів на будівництво.

Після цього ви маєте замовити в проектній організації проект на будівництво. В ньому ви зможете узгодити з проектантом будівництво на ваш розсуд. Ви зможете розпочати будівництво лише після отримання відповідних дозволів та затвердження проекту.

Категорія: Питання-відповідь | Переглядів: 2181 | Додав: zemlia | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Людмила • 09:49, 20.05.2010
В автокооперативі у мене є гараж. Вже оформлені усі документи, що підтверджують право власності на нього. Нате з січня 2010 році, я не можу його продати без кадастрового номеру на зімельну дільницю, на якій він стоїть. Як бути? Чи реально отримати кадастровий номер і як це зробити, чи є якійсь інший вихід? Допоможіть, будь ласка.
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024