Земельні питання П`ятниця, 26.04.2024, 17:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Червень » 15 » У Криму затримано найбільший в історії України хабар
20:06
У Криму затримано найбільший в історії України хабар
У Криму під час отримання хабара на суму 5,2 млн. доларів затримано голову Партенітської селищної ради (Велика Алушта), а також депутата цієї ради. Про це повідомив на прес-конференції в Сімферополі міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. «Це найбільший в історії, не тільки за період мого керування, але й за час функціонування української міліції, затриманий хабар, - зазначив міністр. - До цього найбільшим вважався хабар у розмірі 3 мільйони гривень, зафіксовапний у Дніпропетровській області».
За словами Луценка, посадовці вимагали гроші за дві земельні ділянки, загальна площа яких становила 17 га.
«За 17 га землі вони вимагали хабар у розмірі 6 млн. 800 тис. доларів США, з них 5 млн. 200 тис. доларів хабарники мали намір привласнити, а 1 млн. 600 тис. доларів офіційно сплатити на рахунки Партенітської сільської ради», - сказав міністр внутрішніх справ.
Зловмисники готувалися до оборудки заздалегідь. Ще влітку 2007 року вони з метою власного збагачення створили два приватних підприємства та зареєстрували їх на своїх родичів. Рішенням селищної ради цим підприємствам дозволено розробляти проекти відведення двох земельних ділянок площею 11га та 6 га. У цей час посадовці активно шукали покупців на цю землю. пропонуючи її по ціні 4 тис. доларів США за 1 сотку, тобто загальна вартість землі складає 6 млн.800 тис. доларів США. Знайшовши зацікавлену в оренді землі особу – одного з київських підприємців, вони вимагали передачі хабара в сумі 5,2 млн. доларів США, після чого згадані підприємства переоформлюються на цього підприємця, а Партенітська селищна рада приймає рішення про передачу цих земель в оренду. Різниця між вартістю землі і розміром хабара мала бути сплачена як плата за оренду – на рахунок селищної ради повинні були перерахувати 1,6 млн. доларів США.
Юрій Луценко зазначив, що ця оборудка готувалася вже давно. Міністр, зокрема, повідомив, що під час його попереднього візиту до Криму, коли він призначав генерала Іллічова виконувати обов‘язки керівника міліції півострова, очільник МВС вже знав про наміри зловмисників отримати величезного хабара за кримську землю.
Юрій Луценко на прес-конференції публічно підписав подання на ім‘я прем‘єр-міністра України про призначення генерал-майора міліції Миколи Іллічова заступником міністра-начальником ГУ МВС України в АР Крим.
«Вважаю, що діяльність Іллічова цілком заслуговує на усунення додатку «в.о.» щодо його посади», підкреслив міністр. За добросовісну роботу міністр внутрішніх справ нагородив першого заступника начальника ГУМВС України в АР Крим – начальника УБОЗ ГУМВС полковника міліції Олександра Москальчука відзнакою МВС – кортиком «Козацька слава».
Як зазначив міністр під час прес-конференції, за 5 місяців поточного року в Україні Міністерством внутрішніх справ зафіксовано 1657 замахів на отримання або дачу хабара, загалом збитки по скоєних службових злочинах становлять 3 мільйони гривень.
Відзначаючи роботу кримської міліції, зокрема вчорашнє викриття хабара, Юрій Луценко наголосив: «Такі факти підтверджують, що міліція займається викриттям серйозних корупційних схем, які, як правило, пов‘язані з аферами із землею та нерухомістю». За словами міністра, операція по затриманню хабарників була проведена силами працівників Головного управління МВС України в Криму та Генеральної прокуратури України. Юрій Луценко наголосив, що викриття подібних злочинів стало реальним завдяки тісній співпраці МВС та Генпрокуратури.». «Ми взяли найбільшу планку. Будемо й надалі діяти наступально», - підкреслив міністр.


ДЗГ та МД МВС України



Категорія: Корупція у земельних питаннях | Переглядів: 2476 | Додав: zemlia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024