Земельні питання П`ятниця, 19.04.2024, 17:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 25 » Світовий банк назвав ключові питання для надійної роботи української кадастрової системи в майбутньому
22:48
Світовий банк назвав ключові питання для надійної роботи української кадастрової системи в майбутньому
Світовий банк назвав запуск електронного кадастру в Україні «значним кроком», водночас означив питання, вирішення яких, на думку фахівців цієї міжнародної інституції, «дозволить зробити систему (Національну кадастрову систему в Україні – авт.) максимально повною, надійною і сталою». Серед ключових питань названо поліпшення якості даних, додаткове навчання працівників для управління складною інфраструктурою центрів обробки даних та фінансову сталість.

Поліпшення якості даних, зазначено в документі Світового банку за результатами вивчення функціонування Національної кадастрової системи, створення якої здійснювалося в рамках інвестиційного Проекту, - це «довготривалий процес, і знадобиться чимало додаткових коштів і часу для приведення всіх даних в кадастрі до однаково високого стандарту».

Світовий банк відзначив інновації українських фахівців, спрямованих на оптимізацію і прискорення процесу виправлення помилок – «пакетні виправлення, в основному зміщених у просторі земельних ділянок, виконуються з допомогою програмних модулів власної розробки, створених за результатами комплексного аналізу помилок, проведеного після запуску Публічної кадастрової карти 1 січня 2013 року», та «впровадження онлайн-модуля для подання заявок на виправлення помилок у даних». Такий рівень залучення громадськості до поліпшення якості даних, зазначено з документі, «відповідає кращим зразкам світової практики».

Світовий банк вважає, що Україна має «розробити комплексний план забезпечення фінансової сталості системи, в якому б враховувалися надходження від плати користувачів, від продажу послуг, бюджетні асигнування, і який містив би план всіх капітальних і поточних витрат». У документі Світового банку за результатами вивчення функціонування Національної кадастрової системи наголошено, що «забезпечення фінансової сталості шляхом затвердження планів ефективного управління з боку уряду є вирішальним елементом для захисту інвестицій в кадастрову систему і забезпечення підтримки і вдосконалення системи з часом». «Банк дуже зацікавленій у відстежуванні процесу забезпечення сталості системи», - зазначено в документі Світового банку. 

Для вільного використання ЗМІ.

Інформаційна кампанія Держземагентства України в рамках спільного 
зі Світовим банком проекту "Видача державних актів на право власності 
на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру”

Категорія: Про землю для кожного | Переглядів: 1076 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024