Земельні питання П`ятниця, 29.03.2024, 14:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 20 » Земельний бардак
17:02
Земельний бардак
Для українських аграріїв зима 2013 року видалася холодною не лише в прямому, але й у переносному значенні.
 
Традиційно на початку року, аграрії після короткого відпочинку готуються до весняно-польових робіт під майбутній урожай. Класичні турботи аграрріїв у цей період – де взяти гроші, де купити насіння та інші ресурси і в якому стані озимі культури. В цьому році влада перекреслила традиційний список пріорітетів для агробізнесу в цей період року. Відтак проблемою номер один для всіх аграрників стали проблеми, пов’язані з землею. В 2012 році уряд перед виборами до ВРУ підняв нормативно-грошову оцінку землі, до якої прив’язана орендна плата, в 1,76 раз. Ідея була догодити власникам земельних паїв. Вийшло все навпаки: більшість господарств півдня і сходу України постраждали від спеки і просто не мають грошей оплатити оренду за минулий рік.
 
Але цього виявилося замало для реального «пакращення». Починаючи з нового року, практично заблокована процедура реєстрації договорів оренди земель сільськогогосподарського призначення. Абсолютно випадково про це дізнається податкова і не визнає статус сільськогосподарського виробника без зареєстрованих договрів оренди, і як наслідок, вимагає платити замість фіксованого сільськогосподарського податку всі податки, які вона ж і напридумала.
 
Здавалося, що ще гірше могло звалитися на голову селян? Так, правильно, — штрафи за бажання працювати за сучасними технологіями! За що? А просто комусь з великих українських вчених, роботи яких не бачив жодний науковий журнал світу, в голову взбрело придумати проекти землеустрою, за розробку яких треба віддати близько 50 гривень на гектар незрозумілим структурам, які за гроші замовника розпишуть, як потрібно працювати за сівозмінами 80-х років минулого сторіччя. Ця ідея дуже сподобалася народним обранцям, які проголосували в парламенті і встановили адміністративну відповідальність за відсутність проектів землеустрою.
 
Те, що влада вже давно не дивиться, що відбувається в сільській місцевості, є відомим фактом. Але цікаво, що спілкуючись із непримиренною опозицією, звертаю увагу на ці всі проблеми і підказую, що вирішивши ці проблеми або хоча би почавши про них голосно говорити, ви собі назбирали б чимало голосів, але очевидно, що нова ВР не збирається перейматися реальними проблемами. Набагато ефектніше побитися перед камерою або поїхати в Брюссель і сфоткатися з Меркель для фейсбуку. Шкода.
 
Політична безперспективність, земельний бардак, податковий тиск, безпрецедентний рівень корупції, відсутність фінансів і бюджетної підтримки роблять АПК України, який до речі, витягнув у 2012 році всю економіку нашої держави на своїх плечах, непривабливим. Якось навіть не хочеться думати, що нас чекає восени....
Источник: http://latifundist.com
Рисунок: http://volynnews.com
Категорія: Земельні конфлікти | Переглядів: 1117 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024