Земельні питання П`ятниця, 29.03.2024, 14:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Грудень » 2 » ВАШІ ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА
21:34
ВАШІ ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА

За певною адресою був розміщений житловий будинок на земельній ділянці 0,14 га. У 1998 році у зв’язку з аварійним станом будинок був самостійно розібраний. Як виявилось в подальшому на частину цієї земельної ділянки у 1997 році сусідом було отримане рішення на приватизацію цієї земельної ділянки,про що нам відомо не було. Оскільки генпланом даний участок передбачено було під забудову висоток міста дозволу на приватизацію даного участка нам не давали. Однак у 2007 році все таки нами було отримане рішення на дозвіл на приватизацію цієї земельної ділянки. У цьому ж році нами було виготовлено державні акти на право власності земельною ділянкою. Сусід до 2007 року так і не скористався своїм правом на приватизацію і в кінці 2007 року помер. Спадкоємці вимагають скасування отриманого нами акту і передачу їм у власність даної земельної ділянки. Чи законні їхні вимоги? Дякую.

|Відповідь Андрія Барановського:

Відповідно ст.125 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

Частиною 1 ст. 126 Земельного кодексу України визначено, що право власності на земельну ділянку посвідчується державним актом.

Статтею 143 Земельного кодексу України, передбачений перелік підстав для примусового припинення прав на земельну ділянку у судовому порядку, до яких відносяться:

а) використання земельної ділянки не за цільовим призначенням; 
б) неусунення допущених порушень законодавства (забруднення земель радіоактивними і хімічними речовинами, відходами, стічними водами, забруднення земель бактеріально-паразитичними і карантинно-шкідливими організмами, засмічення земель забороненими рослинами, пошкодження і знищення родючого шару ґрунту, об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем, порушення встановленого режиму використання земель, що особливо охороняються, а також використання земель способами, які завдають шкоди здоров'ю населення) в терміни, встановлені вказівками спеціально уповноважених органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів; 
в) конфіскації земельної ділянки; 
г) викупу (вилучення) земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності та для суспільних потреб; 
ґ) примусового звернення стягнень на земельну ділянку по зобов'язаннях власника цієї земельної ділянки; 

д) невідчуження земельної ділянки іноземними особами та особами без громадянства у встановлений строк у випадках, визначених цим Кодексом.
У зв’язку з тим, що земельна ділянка до кінця сусідом не була приватизована, вважаю вимоги спадкоємців не законними.

Категорія: Питання-відповідь | Переглядів: 2339 | Додав: zemlia | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Анна • 13:40, 04.12.2009
Нашому підприємству( комунальна власність) передана адмінбудівля на праві господарського відіння, власником якого є обласна рада. В цій будівлі на праві оренди користуються приміщеннями тільки бюджетні організації, які згідно законодавства звільнені від сплати податку за землю.
Також нам надана земельна ділянка під ціє будівлеюв постійне користування. Нормативна грошова оцінка розрахована як для земельгромадського призначення. Податкова для розрахунку податку на землю не приймає дану грошову оцінку, мотивуючи тим, що надання в оренду приміщеньв будинках комунальної власності класифікується як вид економічної діяльності на землях, що використовуються в комерційних цілях, та зстосовує коєфіцієнт 2,5, а не 0,7 як для громадського призначення. Яка ж це комерція. коли бюджетні орендарі сплачують нам за користування приміщеннями оренду плату всього в розмірі 1,0 грн. в рік, і власником будівлі також є бюджетна організація!?
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024