Земельні питання Четвер, 25.04.2024, 17:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Листопад » 18 » Стоянку біля палацу «Україна» забудують 30-поверховим офісно-готельним центром із трьох будівель
22:32
Стоянку біля палацу «Україна» забудують 30-поверховим офісно-готельним центром із трьох будівель
Містобудівна рада схвалила проект забудови на місці автостоянки біля палацу «Україна». Замовником та інвестором проекту комплексу на вулиці Велика Васильківська, 107–109, розробленого проектним інститутом Служби безпеки України, виступило ТОВ «Укржитлобуд». Первинна версія, що передбачала дві висотні башти на стилобаті, була представлена на суд містобудівників ще рік тому. Нинішній же варіант, змінений відповідно до одержаних рекомендацій, має удвічі менший загальний об`єм будівель. 
Комплекс планується побудувати зліва від національного палацу на земельній ділянці площею 0,85 га, де наразі міститься автостоянка. Він являє собою три архітектурних обсяги: дві будівлі висотою 30 і 9 поверхів, розташовані на стилобатній частині висотою три-п’ять поверхів.

Як повідомив виданню головний архітектор проектного інституту СБУ Віталій Оксюковський, у висотній частині комплексу, загальна площа якої складе більше 34,2 тис. кв. м, приблизно 17,1 тис. кв. м займуть офісні приміщення, розміщені з 11–30 поверхи. Близько 12,6 кв. м (на 4–10 поверхах) буде віддано під готель, в якому передбачається облаштувати 100 номерів високої класності на 150 постояльців. На перших трьох поверхах висотки розташуються вхідні групи і вестибюлі офісного центру і готелю, а також ресторан площею 1,5 тис. кв. м, розрахований на 150 гостей. 

У стилобаті, частина якого козирком нависає над станцією метро «Палац «Україна», знаходитиметься торгово-розважальний комплекс загальною площею близько 7,8 тис. кв.м. Торгові приміщення займуть приблизно 1,3 тис. кв. м, а на решті площ облаштують ігрову зону для дітей, фітнес-центр, салон краси, боулінг-клуб, більярдну, галерею, відділення банку й ін. У дев`ятиповерховій будівлі загальною площею близько 6 тис. кв. м збираються побудувати механізований паркінг на 220 машиномісць, близько 70 з яких буде розташовано в однорівневій підземній частині. Ще 34 автомобілі планується розмістити в підземному просторі під офісною частиною. За запевненням автора проекту Дмитра Мамченка, приблизно 50 автомобілів зможуть перебувати під козирком стилобату – на вільному майданчику над вестибюлем станції метро. За домовленістю із замовником під час проведення масових заходів місця парковки надаватимуться в розпорядження НП «Україна». Попередня вартість реалізації проекту складе $200 млн. 

За словами пана Оксюковського, головною проблемою при проектуванні комплексу і забезпеченні всіх нормативних параметрів була близькість метро. «Будівля розташована безпосередньо над станцією – недарма ця ділянка довгий час залишалася незабудованою. Саме тому три вентиляційні шахти метро, що знаходяться у межах майданчика проектування, пройдуть крізь будівлю і будуть виведені на її дах, – пояснив архітектор. – З метою не створювати додаткового навантаження на міські тепломережі, комплекс збираються обладнати власною котельною». Проект не одержав принципових зауважень з боку авторитетних містобудівників, хоча очевидно, що він підвищує транспортне навантаження в цьому і без того проблемному місці. 

На думку архітектора Віктора Судоргіна, замовникові слід зменшити розмір офісних і збільшити готельні площі, що повинно вирішити проблему парковки. Його підтримав і головний архітектор Києва Василь Присяжнюк, який пригадав, що колись тут пропонувалося побудувати житло, але нинішній проект куди доречніший. У результаті містобудівники порекомендували лише розробити схему транспортного обслуговування території при заповненні НП «Україна», а також не затягувати будівництво, щоб ввести об`єкт в експлуатацію до 2012 р. 
 
 Деловая столица


Категорія: Про землю для кожного | Переглядів: 1485 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024