Земельні питання П`ятниця, 19.04.2024, 19:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту


Категорії розділу
Відеоновини по землі [22]
Новини в земельному законодавстві [49]
Новини по земельним аукціонам [15]
Корупція у земельних питаннях [16]
Земельні конфлікти [54]
Про землю для кожного [158]
Питання-відповідь [95]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Липень » 8 » Київ: Прибудинкові газони можуть перетворити на парковки
17:24
Київ: Прибудинкові газони можуть перетворити на парковки
КМДА готує рішення, згідно з яким газони прибудинкових територій можуть стати місцем додаткової парковки автомобілів.

Така пропозиція була висловлена на недавній нараді з питань ЖКГ, що пройшла в Київміськадміністрації, повідомляє «Деловая столица».

Ідея облаштування газонів для парковки належить директорові КП «Київзеленбуд» Петру Яворовському і є альтернативою встановленню 30-сантиметрових огорож по периметру зелених зон, які повинні перешкоджати заїзду машин на зелене покриття.

«Ми розробимо близько 10 проектів форм огорож і надамо ці затверджені проекти керівництву районів», — заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За словами Яворовського, встановлювати захист для газонів повинні за рахунок районних бюджетів.

Як повідомляє видання, під технологією «парковочних газонів» фахівці «Зеленбуду» мають на увазі монтаж спеціальних георешіток, які запобігатимуть пошкодженню коріння трави під час навантажень на ділянку зеленого насадження. За допомогою георешіток газони можна використовувати і як парковку, і як прогулянкову зону без будь-яких шкідливих наслідків для рослин.

Щоправда, ідея міської влади може бути похована на рівні районів, оскільки прибудинкові території перебувають на балансі районних адміністрацій.

«Для будь-якого втручання в них потрібен протокол узгодження на громадських слуханнях. Досвід показує, що жителі Києва украй негативно реагують на будь-які ініціативи створення додаткових місць для стоянок автомобілів у дворах», — пояснив директор паркувального підприємства Дніпровського району «Дніпропарксервіс» Вадим Теліга.

Інша проблема полягає в тому, що навіть при позитивному результаті громадських слухань і згоди влад районів облаштувати георешітки на вже існуючих газонах неможливо. Це передбачає повну заміну зеленого покриття, вартість якого сягає 300 грн. за кв.м.

Розбити нові газони за рахунок районних бюджетів нереально, оскільки такого рядка в їхніх витратах просто не існує. На сьогодні технологія георешітки застосована тільки фахівцями Шевченківського відділення «Київзеленбуду» — газони, по яких можна ходити і їздити, облаштовані навколо пам`ятника козакові Мамаю на Майдані Незалежності.

Проте у цієї технології все ж таки є майбутнє. Як повідомив начальник відділу зелених насаджень «Київзеленбуду» Дмитро Бровко, до них уже звернулися декілька ОСББ (об`єднання співвласників багатоквартирних будинків). Вони, на його думку, і є найбільш перспективними споживачами цього ноу-хау, оскільки як власники прибудинкової території мають можливість облаштовувати її для парковки без громадських слухань за власні гроші.

Київ.proUA.com


Категорія: Новини в земельному законодавстві | Переглядів: 1679 | Додав: zemlia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024